سفارش تبلیغ
صبا ویژن

به نام آفریننده‏ی زیبایی‏ها

گل و گیاه و کاکتوس امید

گل و گیاه و کاکتوس امید

گل و گیاه و کاکتوس امید

گل و گیاه و کاکتوس امید

گل و گیاه و کاکتوس امید

گل و گیاه و کاکتوس امید

گل و گیاه و کاکتوس امید

گل و گیاه و کاکتوس امید


مصیب مشتاق ::: چهارشنبه 86/5/24::: ساعت 6:23 عصر

گل و گیاه و کاکتوس امید

گل و گیاه و کاکتوس امید

گل و گیاه و کاکتوس امید

گل و گیاه و کاکتوس امید




مصیب مشتاق ::: چهارشنبه 86/5/24::: ساعت 1:50 عصر

عکس انواع کاکتوس های دنیا را در لینک سمت چپ صفحه می توانید انتخاب کرده و عکس های آن را رامشاهده فرمایید


مصیب مشتاق ::: شنبه 86/5/13::: ساعت 10:16 عصر

                                 بنجامین       

نکته :چون بنجامین نسبت به تغییر عوامل محیطی حساس است و با کمترین تغییری برگها ریزش می کند از چرخاندن و جابجایی گلدان بپرهیزید .
دما :حداقل درجه حرارت در زمستان 15 و در تابستان حداکثر 24 درجه می باشد و در زمستان حتما باید در اتاق نگهداری شود نسبت به سرما حساس است .
آبیاری :در بین دو آبیاری اجازه دهید تا سطح خاک خشک شود ( باید به اندازه یک انگشت در زیر خاک را بازدید نمود اگر خشک بود باید آبیاری بعدی صورت گیرد ) و معمولا در خانه ها به دلیل عدم رعایت این مساله و آبیاری بیش از اندازه گیاه از بین می رود  . بهتر است از آبی که چند ساعت در محیط بوده و همدمای محیط است برای آبیاری استفاده شود هرگز با آب سرد آبیاری نکنید .
خاک :بهترین خاک  کمپوست  ( خاک برگ ) یا کود حیوانی یا خاک لوم است  ( مخلوطی از شن ، رس و مواد آلی ( برگ پوسیده ) ) است .
تکثیر :تکثیر این گیاه در آپارتمان مشکل است برای تکثیر از قلمه هایی که حداقل یک برگ همراه دارد استفاده شود
نکته مهم :برای اشخاصی که در نگهداری گیاهان آپارتمانی تازه کار هستند نگهداری بنجامین توصیه نمی شود زیرا گیاه خیلی حساسی است  و نگهداری این گیاه  برای افراد کمی با تجربه توصیه می شود .

 

   



مصیب مشتاق ::: شنبه 86/5/13::: ساعت 9:58 عصر

کاج مطبق ( Araucaric excelsa )

گیاهی  است سوزنی  برگ  و زیبا و از خانواده  آراکریاسه  با شاخه های  مطبق ،  موطن  اصلی  آن جزیره نور فولک استرالیا است . رشد آن در محیط طبیعی زیاد ولی در آپارتمان به کندی رشد مینماید  احتیاج به اکسیژن فراوان دارد و درجه حرارت بالا را تحمل نمی کند .

 

نیازها :
نور :اگرچه سایه را تحمل می کند ولی نزدیک به پنجره با نور  ملایم  نگهداری کنید  البته قابلیت نگهداری در  آفتاب را نیز دارد که بهتر  است   در بهار و تابستان آنرا در خارج از آپارتمان نگهداری کنید . در نور کامل بدون تابش  آفتاب سبزتر  میماند ولی در آفتاب بهتر رشد می کند . هر چند  وقت  یکبار آنرا 180 درجه بچرخانید تا به طرف نور منحرف نشود .
دما :قابلیت تحمل همه دما ها را دارد به  همین دلیل می توان آنرا  در داخل یا خارج از  آپارتمان   نگهداری کرد .  ( به عنوان گیاه باغچه ای و  آپارتمانی کاربرد دارد  ) .
آبیاری : در تابستان هفته ای دو بار و در زمستان در 7 تا 10 روز یکبار آبیاری نما یید  خاک را همیشه مرطوب نگهدارید  .
خاک :خاک کمپوست برای این گیاه مناسب است  . خاک را سبک تهیه نمایید  مخلوطی از دو قسمت گل  و سه قسمت  برگ پوسیده برای این گیاه مناسب است .
تکثیر : تکثیر کاج مطبق در خانه بسیار مشکل و تقریبا ناممکن است . برای  تکثیر از  بذر یا قلمه استفاده می شود که البته قلمه باید از انتها ی ساقه گیاه باشد  در غیر اینصورت گیاه حاصل کج در می آید.




مصیب مشتاق ::: شنبه 86/5/13::: ساعت 9:47 عصر

نکته ای در مورد کاکتوس ها

بعضی اوقات کاکتوس ها در اثر آبیاری ناکافی  چروکیده می شوند.این حالت بیشتر در وقتی که گیاه در خواب است پیش می اید.در این حالت گلدان کاکتوس را به مدت 1تا 2 ساعت در ظرفی قرار دهید که  درآن آب وجود دارد.ریشه گیاه به میزانی آب جذب می کند که  نیاز دارد.

پرورش و نگهداری کاکتوس:
 کاکتوس ها موجوداتی مرموز و عجیب می باشند ومن بااین که سالها با آنها سر و کار داشته ام گاه گداری  از تغییر ناگهانی شرایط گیاه  غافلگیر شده ام و هنوز نسبت به آنها شناخت کافی ندارم ،بااین حال با رعایت نکاتی که برای کاکتوس ها عمومیت دارد می توان انها را حفظ و نگهداری کرد و من سعی کرده ام در حد توانم این نکات را یاداوری کنم.

کاکتوس ها را باید در فصول سرد گرم نگه داشت .بهترین نقطه برای نگهداری کاکتوس در داخل خانه ،کنار پنجره ای است که آفتاب گیر باشد.البته کاکتوس ها اصولا با افتاب مستقیم میانه خوشی ندارند و نباید انها را در مقابل تابش مستقیم خورشید قرار داد.

گاهی در وقت جابجایی کاکتوسها مشاهده می شود که ریشه گیاه وضع مناسبی ندارد و حالت پوسیده پیدا کرده است در این حالت بهترین راه هرس کردن ریشه می باشد و باید فقط ریشه هایی را باقی گذاشت که سالم و قوی باشد،درصورتی که تمام ریشه وضع نامناسبی داشت از بریدن تمام ریشه ها نترسید.ریشه های جدید سریعا رشد خواهند کرد.معمولا پس از جابجایی گلدان و اصلاح ریشه ها تا ده روز نباید به گیاه اب داد.
                                        تکثیر کاکتوس ها:

بدست اوردن قلمه مناسب نیاز به حسن انتخاب دارد کاکتوس ها از راه قلمه زدن به راحتی تکثیر می شوند.ولی این عمل بیشتر از کاکتوس های جزء جزء صورت می گیرد.زیرا به گیاه آسیب کمتری می زند.از جوانه هایی استفاده کنید که سطح تماس کمتری با گیاه دارند.از گرفتن قلمه از پایه گیاه خودداری کنید.رطوبت این قسمت از گیاه بیشتر است و خطر گندیدگی گیاه مادر بیشتر است.اگر این کار را کردید و پایه گیاه شروع به فاسد شدن کرد سریعا قسمت گندیده را جدا کرده و گیاه مادر را یک هفته  خارج از خاک قرار داده و سپس به گلدان انتقال دهید.

کاکتوس ها می توانند در خاکهایی با ترکیبات متفاوت از قبیل سنگلاخی ، ماسه ای ، رسی ...به زندگی خود ادامه دهند ولی ایده ال ترین ترکیب برای انها ترکیبی است که سریعا خشک شود ولی همچنان مقداری رطوبت را در خود نگه دارد.

خاک مورد نیاز برای کاکتوس ها باید دارای خلل و فرج و پر متفذ باشد تا اب به راحتی از ان خارج شود و سریعا خاک خشک شود.و گیاه امکان تنفس( (
aerationپیدا کند. همواره برای کاکتوس ها از خاکی سنگریزه ای استفاده کنید . برای خاک کاکتوس ترکیب های مختلفی    توصیه می شود . یکی از رایج ترین ترکیبات برای کاکتوس 2 قسمت خاک باغچه و یک قسمت  ماسه درشت((coarse sand
است .از خاکی که میزان زیادی خاک برگ دارداجتناب کنید.

همیشه سعی کنید که خاک گلدان بین دو ابیاری خشک باشد زیرا خیس بودن گلدان برای مدت طولانی به کاکتوس اسیب وارد می کند.بر روی سطح گلدان از سنگریزه استفاده کنید این کار منافع متعددی دارد از قبیل

نگهداری رطوبت ، زیبایی ،سالم ماندن پایه گیاه......

                                                    تکثیر کاکتوس ها

تکثیر کاکتوس ها بوسیله دانه کاری است  طولانی و سالها طول خواهد کشید که یک  دانه به کاکتوسی بزرگ تبدیل شود.

بهترین راه برای تکثیر کاکتوس بریدن تکه ای از کا کتوس و کشت ان است.بهترین زمان برای این کار بهار است ولی در دیگر فصول نیز این کار امکان پذیر است.برای این کار از چاقویی تیز استفاده کنید. از چاقوی اره ای استفاده نکنید.  کاکتوس ها سر و ته رشد نمی کنند ،بنابر این وقتی چند برش از یک کاکتوس بر می دارید به این نکته دقت کنید.

برای جلوگیری از بین رفتن کاکتوس و پوسیدگی ان قبل از اینکه ان را در خاک قرار دهید چند روزی ان را در سایه قرار دهید تا قسمت بریده شده خشک شود .هر چه قدر کاکتوس بزرگتر باشد به زمان بیشتری برای خشک شدن احتیاج دارد(3 تا 15روز).هم چنین گرم وسرد بودن هوا نیز به ترتیب موجب کاهش و افزایش زمان خشک شدن می شود. پس از این دوره ان را در گلدانی با زه کشی مناسب قرار داده مانند دیگر کاکتوس های بالغ ابیاری کنید.

معمولا 2 تا 3 هفته طول می کشد تا ریشه ها نمایان شوند.مراقب میزان ابیاری کاکتوس باشید.کاکتوسها  با اب بیش از اندازه بیشتر از بین می روند تا کم ابی

                                       جابجایی کاکتوس ها

بیشتر افراد جابجایی گلدان گیاه  را بیش از اندازه  انجام می دهند. این کار به ریشه های  کاکتوس اسیب وارد می کند .فقط هنگامی  که گیاه  احتیاج به تعویض گلدان دارد  باید این کار صورت بگیرد بهترین فصل برای تعویض گلدان بهار است که گیاه در حال رشد بوده و انرژی زیادی دارد..یک کاکتوس برای سالها (5 تا 10 سال)  می تواند در یک گلدان باشد بدون اینکه احتیاجی به تعویض گلدان داشته باشد.

 

کاکتوس ها در هر گلدانی که  زه کشی  و تخلیه اب مناسبی داشته باشد  می توانند به خوبی رشد کند. گلدانهایی گلی با عمق کم برای کاکتوس ها بسیار مناسب است و اصولا کاکتوس ها به

عمق زیادی احتیاج ندارند.

برای انتخاب سایز گلدان،  گلدانی با قطری کمی بیشتر از قطر کاکتوس را انتخاب کنید.گلدانهای بزرگ برای کاکتوس های کوچک  مناسب نبوده ، موجب از بین رفتن گیاه خواهد شد.

پس از انتقال کاکتوس برای ابیاری  ان عجله نکنید تا فرصت ترمیم به ریشه های گیاه داده باشید  . پس از چند روز به ابیاری گیاه بپردازید. در سه هفته اول به ابیاری کم اکتفا کنید.

مراحل  جابجایی 

1-    قسمت  پایینی گلدان را با  سنگ هایی تمیز بپوشانید .مقداری زغال فعال شده در این قسمت قرار دهید.

2-    2-گلدان را با ترکیب دو قسمت ماسه و یک قسمت خاک و مقداری perlite. پر کنید.

3-    دقت کنید که هیچ گونه کلوخ lumps) )در مخلوط وجود نداشته باشد  سپس کاکتوس ها را در خاک قرار دهید.

4-    مقداری سنگ و خزه را بر روی خاک گلدان  برای نگهداری  رطوبت قرار دهید.
آبیاری کاکتوس                                

  کاکتوس ها  با آب چندان مخالف نیستند بلکه با آبیاری  صحیح   رشدشان تسریع  خواهد شد.نکته مهم در ابیاری کاکتوس این است که ابیاری انها  باید  در فصل رشد   انها باشد .کاکتوس ها به اب احتیاج دارند . اگر شما کاکتوس هایتان را تنها یک بار در ماه اب دهید انها رشد چندانی نخواهند داشت.و فقط زنده خواهند مانند و ریشه هایشان خشک  و در نهایت  می سوزد در این حالت پس  از آبیاریی مجدد ریشه ها توانایی جذب اب را نخواهند داشت و ریشه ها دپار پوسیدگی خواهند شد.

کاکتوس هایی که در گلدانهای کوچک هستند نسبت به کاکتوس هایی که در گلدانهایی بزرگ تر قرار دارند ابیاری  بیشتری را احتیاج دارند.کاکتوس هایی که در گلدانهای7یا 10 سانتی قرار دارند باید هر 4  تا 6 روز ابیاری شوند.کاکتوس های که در گلدانهای 15 سانتی نگهداری می شوند هر هفته تنها به یک بار ابیاری احتیاج دارند.

برنامه ابیاری  کاکتوس بر اساس نوع خاک و گلدان (پلاستیکی یا  سرامیک یا گلی) ودما تغییر می کند.

گلدان.پلاستیکی وسرامیکی اب را نسبت به گلدان گلی بیشتر در خود نگه می دارد و بنابر این به ابیاری کمتری احتیاج دارد.همین طور میزان ابیاری  به درجه حرارت محیط نیز وابسته است ، در هوای گرم  کاکتوس نسبت به هوای سرد به اب بیشتر ی احتیاج دارد.یک قانون خوب برای ابیاری کاکتوس این است که  پیش از اینکه خاک گلدان کاملا خشک شود به ابیاری ان بپردازیم.دو نوع روش ابیاری برای کاکتوس وجود دارد ، یک نوع ان ابیاری از بالای خاک و نوع دیگر قرار دادن گلدان  به مدت 10 تا 15 دقیقه در ظرفی که اب کمی در ان قرار دارد . در روش دوم کاکتوس اب مورد نیاز خود را به داخل می کشد.  بهترین روش این است که به صورت متناوب از دو روش فوق استفاده کنیم

برای ابیاری کاکتوس از افشان کردن اب به روی گیاه خود داری کنید.کاکتوس را "فقط"  هنگامی که  در حال رشد است به صورت منظم ابیاری کنید.

در هنگامی که کاکتوس در دوره رشد خود قرار ندارد  به اب بسیار کمی احتیاج دارد. ریشه کاکتوس وقتی که  گیاه  خواب است  برای  فاسد شدن مستعد است و در صورت اب دهی بیش از اندازه کاکتوس  از بین خواهد رفت.

در هنگامی که کاکتوس خواب است  هر 2 یا 3 هفته پس از اینکه خاک کاملا خشک شد،  ابیاری سبکی کفایت خواهد کرد.به میزانی گیاه را ابیاری کنید که ریشه ان کمی مرطوب شود

 




مصیب مشتاق ::: شنبه 86/5/13::: ساعت 9:31 عصر

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 1


بازدید دیروز: 0


کل بازدید :51413
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
 
>>آرشیو شده ها<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<
 
 
>>طراح قالب<<